tag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post1965183388588865363..comments2024-03-03T08:27:21.065+01:00Comments on smaki i aromaty: Chałka jaką lubię:)kasshttp://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comBlogger60125tag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-26849749795491274672020-04-19T16:42:07.146+02:002020-04-19T16:42:07.146+02:00Dziękuję, pozdrawiam :))Dziękuję, pozdrawiam :))kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-36688376299373273512020-04-19T14:23:35.909+02:002020-04-19T14:23:35.909+02:00Wspaniały przepis!Najlepszy!Po tygodniu wciąż dos...Wspaniały przepis!Najlepszy!Po tygodniu wciąż doskonale smakuje.Pozdrawiamkasiazjeziorahttps://www.blogger.com/profile/06836576998185216785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-53244642266510579002014-02-24T20:33:12.270+01:002014-02-24T20:33:12.270+01:00Apetyczna ta chałka, ale piesek dużo ładniejszy!Mó...Apetyczna ta chałka, ale piesek dużo ładniejszy!Mój owczarek niemiecki zawsze mi towarzyszy w kuchni podczas gotowania, choc od chałek woli jak przyrzadzam mieso :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-47479992923962159812014-01-05T11:18:09.539+01:002014-01-05T11:18:09.539+01:00Jeśli w trakcie wyrabiania ciasto wydaje Ci się zb...Jeśli w trakcie wyrabiania ciasto wydaje Ci się zbyt twarde, dodaj mleka lub wody - mąki maaja różną wchłanialność więc trzeba w tej kwestii być elastycznym. Pamiętaj że jaja też nawilżają , poza tym w trakcie wzrostu ciasto rzednie, wszystko trzeba wziąć pod uwagfę, pozdrawiam niedzielnie :)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-33659139515590872702014-01-05T06:20:48.826+01:002014-01-05T06:20:48.826+01:00Witam serdecznie,
a ja zrobiłam jedną chałkę z poł...Witam serdecznie,<br />a ja zrobiłam jedną chałkę z połowy składników i przy ilości "płynów" z przepisu za żadne skarby nie chciała się zagnieść. Dałam 160 ml (czyli 2/3 szklanki) przy 450g mąki (czyli 2 razy więcej niż mówi przepis!) i dopiero się połączyło. Choć i tak jest bardzo, bardzo twarde.Asianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-9339802652900638192013-07-13T14:12:43.878+02:002013-07-13T14:12:43.878+02:00Myślę że jak na pierwszy raz to jest więcej niż ła...Myślę że jak na pierwszy raz to jest więcej niż ładna, a że smaczna to nie wątpię, brawo:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-19490351156625713052013-07-13T13:06:34.331+02:002013-07-13T13:06:34.331+02:00smaczna i ładna jak na mój pierwszy raz to jest su...smaczna i ładna jak na mój pierwszy raz to jest super więc się chwalę: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad3a2c13d2e2c36b.html Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-3411658418465884032013-07-13T07:50:00.185+02:002013-07-13T07:50:00.185+02:00Lepiej jeśli wszystko wyrobimy a potem dodamy po t...Lepiej jeśli wszystko wyrobimy a potem dodamy po troche tłuszcz, i wtedy już wyrabiamy całość. Na chałkę nie odgazowuję ciasta, po prostu po wyrośnięciu lekko zagniatam i formuję wałki na chałkę, pozdrawiam:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-28965046740542307592013-07-13T06:28:02.183+02:002013-07-13T06:28:02.183+02:00właśnie biore się za jej wyrabianie(zaczyn już ro...właśnie biore się za jej wyrabianie(zaczyn już rośnie) i tu moje pytanie?<br />Czy tłuszcz dodajemy już po połączeniu wszystkich składników czy wcześniej? i czy po pierwszym wyrastaniu trzeba ciasto odgazować?<br />pozdrawiam Ela.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-28601455225675727082013-05-08T06:22:47.243+02:002013-05-08T06:22:47.243+02:00Jejku...wygląda jak TA chałka z mojego dzieciństwa...Jejku...wygląda jak TA chałka z mojego dzieciństwa...Muszę spróbować!<br />Zapraszam do nas http://dania-dla-najmlodszych.blogspot.com/Paulinahttps://www.blogger.com/profile/00637837833490433201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-53848208456847249042012-03-15T16:41:49.677+01:002012-03-15T16:41:49.677+01:00Ciekawe dlaczego... może nie wyrobiłaś nalezycie a...Ciekawe dlaczego... może nie wyrobiłaś nalezycie albo z drozdżami coś nie tak...<br />Bo jesli zachowałaś proporcje składników, ciasto wyrobiłas, dobrze wyrosło i piekarnik nagrzałaś to na bank powinna wyjść:)<br />pozdrawiam, następna na pewno wyjdzie ładnie!kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-43457044072302391352012-03-15T16:09:59.477+01:002012-03-15T16:09:59.477+01:00No ja dziś upiekłam tę chałkę....
Tylko coś sknoci...No ja dziś upiekłam tę chałkę....<br />Tylko coś sknociłam bo moja nie jest taka lekka jak twoja, jest taka ciężka ale w smaku dobra,a warkocz szkoda gadać-twoja nie umywa się do mojej-ach chciałabym wypiekać jak ty....królowo.....:-DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-6031413946767208422012-03-12T23:29:18.475+01:002012-03-12T23:29:18.475+01:00Witam, świetnie ze smakuje, też czasem posypuję pł...Witam, świetnie ze smakuje, też czasem posypuję płatkami migdałowymi albo grubym cukrem, cieszę sie i serdecznie pozdrawiam:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-55143532006573551892012-03-12T21:41:34.064+01:002012-03-12T21:41:34.064+01:00Przepyszna! Genialna! Ja posypałam płatkami migdał...Przepyszna! Genialna! Ja posypałam płatkami migdałowymi i odrobiną cukru trzcinowego (akurat taki wariant lubię)i zaplotłam z pięciu a drugą i sześciu pasów. Ciasto idealne w obróbce a dzięki jajkom zerówkom i dobremu masłu w pięknym złotym kolorze. Dziękuję. NikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-185269460610420392012-03-03T21:48:18.203+01:002012-03-03T21:48:18.203+01:00Aniu, bardzo się cieszę że weekend spędzisz w towa...Aniu, bardzo się cieszę że weekend spędzisz w towarzystwie smacznej chałki, pozdrawiam ciepło:)))kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-49814091294006309902012-03-03T17:39:20.438+01:002012-03-03T17:39:20.438+01:00Upiekłam! Jest boska! Przeprzepyszna. Myślę, że to...Upiekłam! Jest boska! Przeprzepyszna. Myślę, że to dodatek skórki cytrynowej czyni ją wyjątkową. Zrobię o niej post u siebie w swoim czasie. Dziękuję i pozdrawiam;-)))Gosiankahttps://www.blogger.com/profile/16010822749311231146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-72159443882869611192012-03-03T11:48:12.251+01:002012-03-03T11:48:12.251+01:00Beo, ależ te psiaki mają ciężkie życie, tyle zacho...Beo, ależ te psiaki mają ciężkie życie, tyle zachodu żeby po prostu się położyć na kanapie:)))<br />Pozdrawiam ze słonecznego Wrocławia:))kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-3415193934234735782012-03-03T07:32:14.831+01:002012-03-03T07:32:14.831+01:00Kass, wspaniala chalka! Jednak pies ubawil mnie na...Kass, wspaniala chalka! Jednak pies ubawil mnie najbardziej, gdyz nasz dokladnie tak samo'nie sypial' ;) na kanapie (to bylo takie niskie lozko typu futon); kladl sie obok i najpierw kladl tylko pysk, pozniej 'wzdychal' (wiesz, jak 'wzdychanie' w glebokim snie ;)) i kladl jedna lape; po kilku minutach znow 'wzdychal' i kladl gorna czesc tulowia i na koniec lezaly z nami 3/4 jego ciala, ale ta ostatnia czesc zawsze byla na podlodze, tak jakby chcial wlasnie pokazac, ze przeciez wcale nie spi na kanapie! :D Przyznaje, ze to bylo zabawne ;)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie i zycze milego weekendu!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-87260308145444475792012-03-02T18:11:36.752+01:002012-03-02T18:11:36.752+01:00Tadeuszu tej już nie ma ale następna jest dla Cieb...Tadeuszu tej już nie ma ale następna jest dla Ciebie:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-43143694088011641632012-03-02T18:10:47.159+01:002012-03-02T18:10:47.159+01:00Nie taka znowu zdolna, myślę że każdy by sobie z t...Nie taka znowu zdolna, myślę że każdy by sobie z tym poradził a Ty w szczególności:))) ... psy tez mamy zdolne:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-8322209913965542642012-03-02T14:58:48.923+01:002012-03-02T14:58:48.923+01:00A dasz kawałek?A dasz kawałek?Moja Kawiarenkahttp://barwysmaku.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-2758303058800959702012-03-01T17:46:02.159+01:002012-03-01T17:46:02.159+01:00Jaka piekna ta Chalka!jaka jestes zdolna Kasiu,tak...Jaka piekna ta Chalka!jaka jestes zdolna Kasiu,tak ladnie ja zaplotlas.<br />Kaja jest slodka...jakbym Axe widziala,tez zawsze sie czai i czeka na znak czy pozwole:)Ewamhttps://www.blogger.com/profile/14648209053613322300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-83896655511411679232012-03-01T17:39:00.107+01:002012-03-01T17:39:00.107+01:00Chałki już nie ma, niestety... pozdrawiam ciepło:)...Chałki już nie ma, niestety... pozdrawiam ciepło:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-64805696381210737922012-03-01T17:14:02.905+01:002012-03-01T17:14:02.905+01:00chalka jest cudowna!!! az mam chec siegnac i urwac...chalka jest cudowna!!! az mam chec siegnac i urwac kawaleczek:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-47544946053317578312012-03-01T16:04:36.814+01:002012-03-01T16:04:36.814+01:00Widziałam, wyszły pięknie! cieszę się że smakowały...Widziałam, wyszły pięknie! cieszę się że smakowały, również pozdrawiam:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.com