tag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post21364571245616404..comments2024-03-03T08:27:21.065+01:00Comments on smaki i aromaty: Ciasto z mąki żytniej razowej ze sliwkami - dietetycznekasshttp://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-73305329213811529592015-09-18T21:24:23.639+02:002015-09-18T21:24:23.639+02:00Dziękuję za odpowiedzi - zrobiłam tak jak pisałaś ...Dziękuję za odpowiedzi - zrobiłam tak jak pisałaś ,wyszło ok i nic nie opadło ani się nie skurczyło :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-54554789814835347222015-09-18T14:33:43.209+02:002015-09-18T14:33:43.209+02:00Czy jeśli nie wysmaruje brzegów to ciasto nie przy...Czy jeśli nie wysmaruje brzegów to ciasto nie przylgnie/ przypali się? Nie muszę wyłożyć go np. papierem do pieczenia? Dotychczas piekłam ciasto z powyższego przepisu właśnie smarując boki masłem i oprószając je mąką. PS. Wiem,że dużo pytań, ale muszę się przyznać,że nie mam doświadczenia w pieczeniu biszkoptu,a to ciasto jest tak pyszne (nawet jak się skurczy ;) ),że zależy mi żeby wyszło dobrze :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-20201397382216688402015-09-18T13:33:53.855+02:002015-09-18T13:33:53.855+02:00...acha i spróbuj jeszcze nie smarować brzegów for......acha i spróbuj jeszcze nie smarować brzegów formy tylko dno - tak jak robimy przy biszkoptach, które także się kurczą po upieczeniu.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-45017532607560067472015-09-18T13:31:58.440+02:002015-09-18T13:31:58.440+02:00Szczerze mówiąc nie wiem, rzeczywiście trochę '...Szczerze mówiąc nie wiem, rzeczywiście trochę 'maleje' ale mi raczej nie opada. Mąka zytnia jest ciężka, może to jest przyczyna, spróbuj po upieceniu pozostawić je w piekarniku na 10 minut i dopiero potem wjąć.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-7797960393180544582015-09-18T12:30:01.566+02:002015-09-18T12:30:01.566+02:00Ciasto pycha, ale mam jeden problem: ciasto szybko...Ciasto pycha, ale mam jeden problem: ciasto szybko rośnie,ale po wyjęciu z piekarnika kurczy się (dosłownie: kurczy się,bo nie tylko trochę opada,ale też znacząco zmniejsza mu się średnica - piekę w okrągłej foremce)<br />Robię wszystko jak w przepisie, używam mąki żytniej 750, piekę w piekarniku. Czemu tak się dzieje ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-66393864864966109072012-06-15T11:52:15.477+02:002012-06-15T11:52:15.477+02:00super przepis;) na pewno wypróbuje w najbliższych ...super przepis;) na pewno wypróbuje w najbliższych dniach;) od dawna poszukuję jakiś fajnych przepisów na ciasta;) esksta blog;)Dariahttps://www.blogger.com/profile/03428658130244469852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-36678399105891578012011-12-17T14:37:51.120+01:002011-12-17T14:37:51.120+01:00Może i lepiej ale nia dla tych, którzy nie powinni...Może i lepiej ale nia dla tych, którzy nie powinni jeść cukru np. przy diecie przeciwgrzybiczej...pozdrawiam:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-73096589634684013842011-12-17T06:51:54.333+01:002011-12-17T06:51:54.333+01:00Może lepiej słodzik zastąpić fruktozą?Może lepiej słodzik zastąpić fruktozą?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-23542438703427005812011-11-19T17:25:34.771+01:002011-11-19T17:25:34.771+01:00Anonimowy - mozna używać, kiedy pisałam ten post i...Anonimowy - mozna używać, kiedy pisałam ten post i 'kombinowałam' przepisy na coś słodkiego w diecie, nie wiedziałam że jest specjalny słodzik do wypieków o taki:<br /><br />http://vitalia.pl/index.php/mid/25/fid/201/odchudzanie/diety/forum/17/topicid/92568/page/0<br /><br />teraz taki używam, pozdrawiam:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-23336694712844794112011-11-19T15:07:52.033+01:002011-11-19T15:07:52.033+01:00ale ja nie jestem pewna czy mozna uzywac slodzika ...ale ja nie jestem pewna czy mozna uzywac slodzika do wypiekow, z tego co kojarze mozna uzywac go tylko do slodzenia potraw do ograniczonej temperatury, powyzej 100st C moze z nim sie cos dziac.. mozliwe..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-5614736873993688832011-04-03T09:36:49.201+02:002011-04-03T09:36:49.201+02:00anonimowy - jesli było zbyt gęste ciasto to trzeba...anonimowy - jesli było zbyt gęste ciasto to trzeba było dodać odrobinę wody...mąka ma rózną absorbcję płynów, czasem potrzeba ich dodać... ja piekłam wiele razy to ciasto i wychodziło bardzo smaczne, choć inne:)<br />pozdrawiam!kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-75274846454783729602011-01-10T23:55:50.134+01:002011-01-10T23:55:50.134+01:00wcześniej wypróbowałam podane tutaj dietetyczne ci...wcześniej wypróbowałam podane tutaj dietetyczne ciasto czekoladowe i było super ale to jakoś dziwne wyszło. Już wydało mi się podejrzane gdy rozrabiałam składniki bo ciasto było strasznie gęste. Po upieczeniu trochę przypominało chleb. Generalnie troszkę dziwne. Nie przypadło mi do gustu w przeciwieństwie do tego czekoladowego. Zamierzam jeszcze spróbować dietetycznych muffin czekoladowych również tutaj podanychAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-28693238766756639282009-04-09T17:41:00.000+02:002009-04-09T17:41:00.000+02:00Jutro upiekę ten właśnie placek na święta. Będzie ...Jutro upiekę ten właśnie placek na święta. Będzie to mój pierwszy stricte zdrowotny wypiek :) Dziękuję bardzo za zamieszczenie świetnego przepisu! W ogóle cały dział produktów dietetycznych jest świetny, zamierzam wypróbować jeszcze muffinki i może w przyszłości pierogi żytnie. POzdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt! Magda W.Magda Wtrhttps://www.blogger.com/profile/16548528674441899667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-75438269010808237452008-10-19T12:04:00.000+02:002008-10-19T12:04:00.000+02:00Oczywiście że mozna posłodzić "normalnie", wtedy c...Oczywiście że mozna posłodzić "normalnie", wtedy ciasto zyskuje na smaku, ale ten przepis powstał z potrzeby upieczenia ciasta bez cukru, maki pszennej i drożdży...i powstała właśnie taka kombinacja...pozdrawiam.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-35659428580309263732008-10-18T23:15:00.000+02:002008-10-18T23:15:00.000+02:00Hm ,ciekawy ten przepis ,mam tylko pytanie czy moż...Hm ,ciekawy ten przepis ,mam tylko pytanie czy można użyć zamiast słodzika cukier ,miód czy np syrop klonowy?margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com