tag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post5730965532157687400..comments2024-03-03T08:27:21.065+01:00Comments on smaki i aromaty: Chleb mieszany na zakwasie (z dopalaczem:)kasshttp://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-73223884106492471842019-12-28T18:01:57.113+01:002019-12-28T18:01:57.113+01:00Dziękuje, również pozdrawiam :)Dziękuje, również pozdrawiam :)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-79027654741300293442019-12-28T15:24:35.519+01:002019-12-28T15:24:35.519+01:00Bardzo fajnie napisane. Pozdrawiam serdecznie !Bardzo fajnie napisane. Pozdrawiam serdecznie !Dagmara Fafińskahttps://www.blogger.com/profile/09461397919185258707noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-38228973806925360522015-11-21T22:54:05.787+01:002015-11-21T22:54:05.787+01:00Można ale wówczas chleb będzie miał inny smak, żyt...Można ale wówczas chleb będzie miał inny smak, żytnia mąka dodaje mu charakteru, orkisz jest delikatny w smaku, tak jak i pszenica. Kombinacja mąk może być dowolna, będzie to jednak inny chleb.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-16914735836731336392015-11-21T22:19:33.894+01:002015-11-21T22:19:33.894+01:00Witam,
Czy można mąkę żytnią zastąpić zmielonym zi...Witam,<br />Czy można mąkę żytnią zastąpić zmielonym ziarnem orkiszu lub pszenicy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-85542922495284325132014-01-12T08:45:53.058+01:002014-01-12T08:45:53.058+01:00Dziękuję, znalazłem u państwa na stronie
masę int...Dziękuję, znalazłem u państwa na stronie <br />masę interesujących mnie informacji. Oby tak dalej!<br /><br />Pozdrawiam<br /><br />Feel free to visit my website: <a href="http://seo.taniekatalogowanie24.pl/" rel="nofollow">pozycjonowanie stron</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-47954953680883287212013-06-20T22:18:21.542+02:002013-06-20T22:18:21.542+02:00Jesli masz aktywny i mocny zakwas możesz zmniejszy...Jesli masz aktywny i mocny zakwas możesz zmniejszyć jego ilośc, tym bardziej że tu sa też drożdże:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-84432714259058539132013-06-20T20:07:45.700+02:002013-06-20T20:07:45.700+02:00Dziękuję! Szukam przepisu z małą ilością zakwasu, ...Dziękuję! Szukam przepisu z małą ilością zakwasu, bo nie wszyscy w mojej rodzinie mogą jeść typowy chleb na zakwasie. Teoretycznie doszłam właśnie do podobnych proporcji (troszkę więcej mąki pszennej, mniej żytniej), ale nie miałam pewności, czy wyjdzie z tego dobry chleb. Będę piec w sobotę. Aśka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-85168882325853175612013-06-20T19:03:14.220+02:002013-06-20T19:03:14.220+02:00Jest to mniej więcej 7-8 łyzek czyli ok 140-160g z...Jest to mniej więcej 7-8 łyzek czyli ok 140-160g zakwasu, tak jest u mnie:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-54220212603167159832013-06-20T18:17:41.456+02:002013-06-20T18:17:41.456+02:00A ile waży ta ilość zakwasu?A ile waży ta ilość zakwasu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-29495377951443093412013-05-16T18:47:18.161+02:002013-05-16T18:47:18.161+02:00Miło mi, że chleb Ci smakuje, muszę przyznać że ja...Miło mi, że chleb Ci smakuje, muszę przyznać że ja tez mam swój ulubiony, który robir w ciemno i zazwyczaj po krótkim namyśle to on włąśnie ląduje w piekarniku:)) i jak tu być kreatywnym?:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-42703776617725123522013-05-16T16:01:31.954+02:002013-05-16T16:01:31.954+02:00jest to moj najbardziej ulubiony chleb. Mysle, ze ...jest to moj najbardziej ulubiony chleb. Mysle, ze upieklam juz okolo 50-60 roznych zakwasowcow, ale tak dobrego jak ten jeszcze nie znalazlam. Co tydzien obiecuje sobie upiec cos nowego, a w koncu nastawiam ten. Bardzo dziekuje i pozdrawiam<br /><br />JolaJolahttps://www.blogger.com/profile/01714992873757844080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-76220769488623007222010-04-30T00:40:06.085+02:002010-04-30T00:40:06.085+02:00Kass, naciecia rasowe, ba!
Przyspieszacze-dopalac...Kass, naciecia rasowe, ba!<br /><br />Przyspieszacze-dopalacze, to rzeczywiscie pomysl, ale mi jakos tak ostatnio odbilo, ze drozdze daje tylko do slodkich bulek, ale pomysl godny zapamietania :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-10490870579537426422010-04-28T09:48:53.584+02:002010-04-28T09:48:53.584+02:00Atinko u mnie za to róże przemarzły, większość nie...Atinko u mnie za to róże przemarzły, większość nie do uratowania...<br /><br />Aniu witaj w klubie!<br /><br />majka, czekam na Twój chleb!<br /><br />Tili, wiosna to u mnie szaleje, ale ja to szaleństwo uwielbiam.<br /><br />Pozdrawiam i biegnę na godzinkę poodchwaszczać...te dopiero szaleją:)))kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-14364748684431817192010-04-28T08:20:37.190+02:002010-04-28T08:20:37.190+02:00Ja się wcale, a wcale nie dziwię stosowaniu dopala...Ja się wcale, a wcale nie dziwię stosowaniu dopalacza skoro taką masz wiosnę w ogrodzie :) Podoba mi się ten chlebek, zapisuję do wykorzystania z czasem :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-76347092627249340712010-04-28T07:57:40.964+02:002010-04-28T07:57:40.964+02:00Rewelacyjny chlebek. Zawsze jestem pod wrazeniem t...Rewelacyjny chlebek. Zawsze jestem pod wrazeniem tyvh wszystkich naciec (sama jeszcze nie opanowalam sztuki nacinania). Skopiowalam sobie przepis, koniecznie musze go upiec :)<br /><br />Piekne kwiatki masz w ogrodzie :))<br /><br />Pozdrawiam cieplo.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-63803220848472510662010-04-28T07:46:48.058+02:002010-04-28T07:46:48.058+02:00Ja najczęściej do zakwasowca doadaję drożdże, bo c...Ja najczęściej do zakwasowca doadaję drożdże, bo czasem mój zakwas ma humory a czasem jak Tobie - brak mi czasu na niańczenie chleba. I nie sądzę by coś ten chleb tracił na smaku.Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-49199269974043653632010-04-28T06:05:09.531+02:002010-04-28T06:05:09.531+02:00Piekny! Cudowne dziurki, no i te nacięcia mnie urz...Piekny! Cudowne dziurki, no i te nacięcia mnie urzekły:) Koniecznie muszę i mojemu takie zrobić, a przynajmniej podobne:) <br />Zdjęcia z ogrodu sliczne! tez już u mnie kwitną prumule, ale sasanka chyba przemarzła niestety ...atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-82384560192212733312010-04-27T22:57:17.089+02:002010-04-27T22:57:17.089+02:00dopalacz spisał się na medal , bo chleb wygląda re...dopalacz spisał się na medal , bo chleb wygląda rewelacyjniemargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-44045167427373718292010-04-27T19:56:37.181+02:002010-04-27T19:56:37.181+02:00Majanko dziękuję za wsparcie!
Małgosiu, tak to mo...Majanko dziękuję za wsparcie!<br /><br />Małgosiu, tak to moje ogrodowe kwiaty, we Wrocławiu wiosna zawsze trochę wcześniej, jak przyjedziesz sama poczujesz! Miłego pobytu życzę:)<br /><br />Margo99- dziękuję!<br /><br />Pozdrawiam:)kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-41926811853708679022010-04-27T19:26:35.024+02:002010-04-27T19:26:35.024+02:00Przepię~kny chlebekPrzepię~kny chlebekgosiaa99https://www.blogger.com/profile/11350761864152046321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-78829754020540426802010-04-27T19:25:02.340+02:002010-04-27T19:25:02.340+02:00A ja bym wcale nie pogardziła domowym chlebkiem, z...A ja bym wcale nie pogardziła domowym chlebkiem, z dopalaczem :) <br />Co prawda chleba nie piekłam już dawno, bo tak ciężko mi się zmobilizować po powrocie z pracy, ale dzisiaj właśnie jest małe "święto" i piekę ciabatty. :) Oczywiście z dopalaczem. :) <br />Kass, te wszystkie "zielone" zdjęcia, które prezentujesz pochodzą z Twojego ogrodu? Taką macie już wiosnę??? :) Już za 2 tygodnie będę gościła we Wrocławiu, więc mam nadzieję, że właśnie tak pięknie, zielono i słonecznie przywita mnie Twoje cudne miasto. :) <br />Pozdrawiam! :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-80461976277917104282010-04-27T17:40:21.751+02:002010-04-27T17:40:21.751+02:00Piękny chleb Kass! :))
Powiem Ci, ze piekarze ZAWS...Piękny chleb Kass! :))<br />Powiem Ci, ze piekarze ZAWSZE stosują "dopalacze":) Wiem to z dobrego źródła.:) Chleby dzięki drożdżom rosną szybciej, dokładnie tak jak piszesz - jak nie ma się czasu na niańczenie chleba, to drożdże są doskonałe !:) I to nie są żadne "oszustewka", tylko po prostu technika pieczenia chleba:)<br /><br />A ja w ogole lubuję się w chlebach drożdżowych :))<br />Na razie mój zakwas odpoczywa, nie wiem na jak długo.Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-49089520410377278922010-04-27T17:06:06.707+02:002010-04-27T17:06:06.707+02:00Zaytoon, to nie oszustewka ,jak ładnie nazwałaś, t...Zaytoon, to nie oszustewka ,jak ładnie nazwałaś, to przyspieszenie fermentacji. Popatrz na chlebowych mistrzów, znajdziesz wiele receptur na chleby zakwasowe z dodatkiem drożdży...to nia mój wymysł:)))<br /><br />Usagi, chlebek wyszedł baaardzo smaczny, polecam!<br /><br />dragonfly, nacięcia wychodzą wówczas, kiedy ciasto ma odpowiednią konsystencję, czyli nie jest zbyt luźne, poza tym jeśli odpowiednio długo wyrasta to nacięcia są takie jak je zrobisz, jeśli zbyt krótko rośnie to powstają 'dzikie' nacięcia czyli chleb pęka...ale też jest pyszny!<br /><br />Pozdrawiam słonecznie!!!kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-85567584080554672832010-04-27T16:56:06.864+02:002010-04-27T16:56:06.864+02:00Jak to się robi, że te nacięcia się tak pięknie ro...Jak to się robi, że te nacięcia się tak pięknie rozchodzą?? No jak? :)Kasia Fiołekhttps://www.blogger.com/profile/11940775053016741068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2424738890425147926.post-23530069963309857562010-04-27T16:19:48.644+02:002010-04-27T16:19:48.644+02:00Ojejku, aż zdjęcie pachnie :) Wygląda cudownie. Aż...Ojejku, aż zdjęcie pachnie :) Wygląda cudownie. Aż mi ślinka pociekła. Pięknie Ci wyszły te nacięcia.Anonymousnoreply@blogger.com