gry online

27.03.2019

Spaghetti ze szpinakowo-cukiniowym sosem




Danie łatwe, zdrowe i smaczne.  
Polecam na wiosenny obiad. 





SPAGHETTI  ZE  SZPINAKOWO-CUKINIOWYM  SOSEM
/na 3 - 4 osoby/

*  30 dag makaronu
*  1 cukinia
*  paczka świeżego szpinaku (u mnie 'baby' - 125 g)
*  2 ząbki czosnku
*  1 średnia cebula
*  300 ml śmietany 18%
*  oliwa z oliwek
*  sól, pieprz, lubczyk

*  parmezan




Szpinak umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Cukinię umyć i pokroić na grubsze plastry a potem w słupki.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić drobno.
Na rozgrzaną patelnię wlać kilka łyżek oliwy z oliwek i wrzucić cebulę z czosnkiem. Po chwili dodać cukinię, następnie szpinak. Podsmazyć, kiedy warzywa lekko zmiękną posolić, popieprzyć i dodać lubczyk.  Wlać śmietanę i chwilę poddusić. Przykryć i zdjąć z ognia.
Ugotować spaghetti w osolonej wodzie na półtwardo czyli al dente.
Na talerzu położyć gniazdo makaronu a na to sos i posypać startym parmezanem.
Smacznego!




*







nowy nabytek - Fatsja japońska 😊



1 komentarz:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...