30.11.2013

Chleb Hamelmana



Panujące ciemności sprzyjają pracy w kuchni:)   Zupełnie nie żal czasu na nowe wyzwania, które jak wiadomo wymagają poświęcenia więcej uwagi.  Toteż wzięłam się za kolejny chleb Jeffreya Hamelmana. Jest to Chleb pszenny razowy z orzechami laskowymi i śliwkami -  bardzo smaczny, o chrupiącej skórce, wilgotnym i aromatycznym miąższu.  Przepis z jeszcze ciepłej książki 'Chleb'.  Jeśli macie ochotę upiec go a nie macie książki, niebawem podam przepis i... mam dla Was niespodziankę!



*


Spokojnego i smacznego weekendu!

10 komentarzy:

  1. Śliczna kicia :)
    Co do chleba już wyobrażam sobie jego smak z powidłami śliwkowymi ... o miam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. na taki chleb nigdy nie zal czasu, wyglada obłędnie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam jego przepisy, chleby zawsze wychodzą i sa pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczny musi być!:) A Frida, jaki słodziak... też chciałabym kota...

    OdpowiedzUsuń
  5. Chleb wygląda naprawdę smakowicie, choć zaskakujące jest dla mnie połączenie orzechów i śliwek w chlebie. Z chęcią bym taki posmakował.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam przepisy mistrza :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Chleb, chlebem ale Fride zabieram ze soba. Daj mi ja ? ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Cudowny chleb!
    A kicia przepiękna! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ostatnio myślałam o jakiejś chlebowej książce,ale zrezygnowałam bo wszystkie potrzebne przepisy znajduję tutaj:)
    Czekam na przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  10. podawaj podawaj, czekam, bo chlebus cudny jest, a ksiazka nadal jeszcze poza zasiegiem...
    Ciekawam niespodzianki ;)
    usciski

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly