gry online

1/16/14

Co jedliśmy... i zmiany



...no własnie, co jest w garnku?  podpowiem, że to swojskie jedzenie :)
Kto pierwszy odgadnie, ten otrzyma nagrodę - małą,  ale nagrodę :)

*

Kochani, w związku z ogromną ilością spamów wysyłanych automatycznie, które zalewają blog - wprowadziłam weryfikację obrazkowa w komentarzach... przepraszam, ale póki co nie widzę innego rozwiązania... mam nadzieję, że na krótko.




Jesienią opatuliłam róże, zawsze przemarzały, więc zrobiłam to dokładnie jak nigdy... a tu zimy nie widać..:)
Pozdrawiam wszystkich wiosennie (u nas wciąż ciepło).

20 comments:

  1. a może to tzw świeżynka :) Pozdrawiam

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurcze nie znam...co to jest za danie ;śnieżynka' ?

      Delete
    2. świeżynka u nas to kawałki mięsa, podgardle prosto z uboju z dodatkiem podrobów, smażone w tłuszczu z dużą ilością cebuli :)

      Delete
    3. ...wobec tego to nie świeżynka :)

      Delete
  2. Wieprzowina długo pieczona z warzywami :)
    Niestety też wprowadziłam weryfikację bo miałam dość obscenicznych wpisów i linków :(
    W poprzednim poście pokazałaś fajne ciasto, ale ja nieustająco i z coraz większym zapałem Fridę, jest tak pięknym kociakiem, że chciałoby się ją miziać i miziać do upadłego. Cudowna jest!!!
    Pozdrawiam cieplutko z Podgórzyna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blisko... ale nie :)
      ps. u mnie jakiś nawiedzony spamowicz, albo kilku dziesiątki spamów w j. angielskim z reklamami stron i osób - masakra, nie nadążałam z usuwaniem.
      Widzę że wczasujesz :)

      Delete
    2. te strony niestety często nieobyczajne są :(
      a co do wczasowania to nie wczasuję, bo wyjazd do roboty, ale spacery mogę uskuteczniać :) więc jakby wczasowanie też jest.
      Ale wieprzowinka jakaś to to jest na 100%

      Delete
    3. Czyli że sa i dobre strony Twojej roboty:) a to się liczy!
      ...tak, swojski wieprz:)

      Delete
  3. Witam. A może to będzie galareta?
    Pozdrawiam Ela P

    ReplyDelete
  4. zeberka w piwie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brawo! zgadłaś, podaj mi pocztą swój adres, wyslę nagrodę:)

      Delete
  5. Czemu pół gara widać ha ha po mojemu żeberka wieprzowe ,dużo majeranki i na pewno cebula i jakbym widziała grzyba i mostek cielęcy .Te białe kawałki duże bym powiedziała słonina .Potrawa podobna do kwaśnicy ale bez kapusty jak chilli to z meksykańskiej kuchni i tak nie zgadłam :) ale bym wciągła ten garnuszek bo magii też tam jest .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irenko, to zeberka duszone w piwie, z czosnkiem, cebulą i chili... dobre były :)

      Delete
  6. Tez obstawialam zeberka,choc o piwie nie pomyslalam :) Kasiu ja opatulilam tak maoje bukszpany i trawy powiazalam w takie Chochoły :) ale niech sobie jeszcze stoja ,bo kto wie moze bedziemy miec zime wiosna??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Też myślę że zima dopiero przed nami, tylko że śmiać mi się chce że byłam taka gorliwa w tym sezonie a tu ciepło... pozdrawiam:)

      Delete

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...